Marhapörkölt
Marhapörkölt
Hozzávalók:

- 1 kg marha lábszár
- 125 g vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 g őrölt fekete bors
- 1.5 g őrölt köménymag
- 2-3 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és beletesszük az edénybe amelyben majd főzzük a pörköltet. A marhalábszárt feldaraboljuk és a nagyobb inakat kivágjuk belőle, hogy ne legyen rágós. A feldarabolt húst rátesszük a hagymára és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A borsot, sót és köménymagot hozzáadjuk.
Elkezdjük főzni közepes lángon. Edénytől függően kavargatjuk. Nekem a teflonos edényben elég 10 percenként is. Közben figyeljünk a vízpótlásra is. Mindig csak egy kis vizet adjunk hozzá, hogy ne hűljön vissza a pörkölt. A leve mindig lepje el a húst. Amikor már a hús megpuhult, akkor adjuk hozzás a pirospaprikát is. főzzük még kb 10 percig és kész is.

Kellemes főzést!